FWA - Ladataan...

00 päivää
00H 00MN 00S
 

Finnish
web awards

FWA

Finnish Web Awards

Finnish Web Awards haluaa palkita maamme parhaat nettisivustojen suunnittelijat ja tekijät. Suomen parhaiden nettisivujen -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008 ja 10-vuotisjuhlan kunniaksi uusittu kilpailu järjestetään nyt ensimmäistä kertaa ammattilaisille.

FWA haluaa nostaa esiin verkkosivujen merkityksen liiketoiminnan menestystekijänä. FWA:n tavoite on vahvistaa graafisen muotoilun, innovatiivisuuden ja viestinnän merkitystä suomalaisilla verkkosivuilla.

FWA tarjoaa erinomaiset puitteet saada kilpailuun osallistuville sivustoille näkyvyyttä julkisesti tapahtuvan äänestyksen ja erittäin korkeatasoisen tuomariston työskentelyn kautta. FWA on osa ensi vuonna käynnistyvää pohjoismaista Nordic Web Awards -kilpailua ja tulee tarjoamaan sitä kautta myös kotimaamme parhaille tekijöille uuden foorumin esittäytyä, saada mainetta ja kunniaa sekä itselleen että asiakkailleen maamme rajojen ulkopuolella.

Säännöt

Kuka voi osallistua

FWA-kilpailu on avoin kaikille suomalaisille yrityksille ja yksilöille, jotka suunnittelevat ja toteuttavat verkkosivustoja. Sivuston tulee olla ollut julkistettuna ennen kilpailun alkua 1.7.2017.

Kilpailuun osallistuvat sivustot voivat olla verkkopalveluita, yritys- ja brändisivustoja, verkkomedioita, verkkokauppoja, asiointipalveluita jne. Kilpailuun ei voi ilmoittaa mobiiliapplikaatioita.

Tuomaristo

Jorma Ollila, toiminut mm. Nokian pääjohtajana ja Shellin hallituksen puheenjohtajana. Nykyisin hän toimii Outokummun hallituksen puheenjohtajana.

Ilkka Paananen, Supercell Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja.

Heikki Ahdekivi, toiminut mm. Fordin Pohjoismaiden internet-kehitysjohtajana ja AGCO:n Pohjoismaiden maajohtajana. Nykyisin hän toimii VW-Auton Volkswagenin maajohtajana.

Tuomaristo

Jaakko Tapaninen, toiminut mm. Imagen päätoimittajana ja Tammen kustannusjohtajana. Nykyisin hän toimii perustamansa Great Point Oy-viestintäyrityksen vetäjänä.

Jorma Silvasti, Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja.

Tuomariston puheenjohtaja Pekka Nuikki, toiminut mm. mainostoimisto Konseptin luovana johtajana, on Fine-Magazines Ltd perustaja ja hallituksen puheenjohtaja sekä tastingbook.comin perustaja.

Kilpailuaika

Kilpailu alkaa 1.7.2017 ja yleisön äänestysaika päättyy 1.9.2017. Tuomaristo kokoontuu 3.10.2017 valitsemaan finalistien joukosta voittajat ja palkintogaala järjestetään marraskuussa.

Kilpailun avauduttua yleisö äänestää pääsarjojen kymmenen parasta työtä finaaliin, ja ne julkistetaan 1. syyskuuta. Finalistien joukosta tuomaristo valitsee voittajat, ja yleisö omat suosikkinsa. Tuomaristo valitsee alasarjojen voittajat.

Kilpailun ensimmäinen vaihe on avoin netissä tapahtuva äänestys, kilpailutöiden arvioinnin tekevät siis suomalaiset internetin käyttäjät. Näiden äänien perusteella pääsee kunkin kilpailusarjan kymmenen parasta finaaliin.Lopullisen päätöksen palkittavista sivustoista ja tekijöistä tekee arvovaltainen tuomaristo, joka koostuu merkittävistä suomalaisista yrityselämän vaikuttajista.

Ilmoittautuminen

Jokainen ilmoittaja luo käyttäjätilin ja osallistuvat nettisivustot ilmoitetaan verkossa käyttäen osallistumislomaketta (http://linkki.osallistumiseen.fi).

Jokaiselle osallistuvalle sivustolle tehdään oma sivu FWA-sivustolle. Osallistuvan sivuston saatetietoja kysytään ilmoittautumisajan umpeuduttua eli sivuston oheen saa lähettää kiteytyksen, tietoa suunnittelu- ja kokoajatiimistä tai muusta oleellisesta asiasta. Saatetietojen hankkimisvaiheessa otamme myös kuvat sivustoista esittelyä varten. Ilmoittautumisaikana tarvitaan vain lomakkeella kysytyt tiedot.

Ilmoittautumisaika

Ilmoita sivustot Finnish Web Awards -kilpailuun määräaikaan 16.6.2017 mennessä. Verkkosivustot esitellään äänestäjille, eli Suomen kansalle, ilmoittautumisjärjestyksessä, eli nopea ilmoittautuminen on tässäkin kilpailussa hyväksi. Ilmoittaudu siis heti.

Kategoriat

Kilpailutyön voi ilmoittaa yhteen pääsarjaan ja korkeintaan kolmeen alasarjaan. Jokaisen sarjan kymmenen parasta palkitaan kunniakirjoilla ja julkisuudella. Lisäksi palkitaan kunkin sarjan yleisöäänestyksen voittajat.

Pääsarjat

1.Henkilökohtainen www-sivusto

Kategoriaan voi ilmoittaa yksityisen henkilön hallinnoiman sivuston. Sivuston omistaja voi olla esimerkiksi freelancer, asiantuntija tai harrastaja.

2.Kaupallinen www-sivusto

Kategoriaan voi ilmoittaa yrityksen tai muun kaupallisen organisaation hallinnoiman sivuston, joka tarjoaa joko kuluttajille tai B2B-käyttöön tarkoitettuja yritys- ja brändisivustoja, verkkomedioita, asiointipalveluja, verkkokauppoja jne.

3.Ei-kaupallinen www-sivusto

Kategoriaan voi ilmoittaa ei-kaupallisen organisaation kuten hyväntekeväisyysjärjestön, valtion, kunnan tai muun yhteisön, joka ei tavoittele taloudellista voittoa, hallinnoiman sivuston. Sivuston, jonka tarkoituksena on informoida, herättää tietoisuutta tai aktivoida käyttäjää.

Alasarjat 1

UI-DESIGN: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joissa graafiseen käyttöliittymään on kiinnitetty erityistä huomiota.

KUVITUS: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota visuaalisuuteen ja kuvitukseen.

TEKNINEN TOTEUTUS: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota tekniseen toteutukseen ja oivallukseen.

TEKSTI: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joissa kirjoitetun sisällön painotukseen ja laatuun on kiinnitetty erityistä huomiota.

ÄÄNI: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joissa sivuston äänimaailmaan on kiinnitetty erityistä huomiota.

UX-DESIGN: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota kokonaisvaltaiseen käyttäjäkokemukseen.

Alasarjat 2

VERKKOKAUPPA: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkokauppojen sivustot.

BLOGIT: Kategoriaan voi ilmoittaa blogi-sivustot.

UUTISPALVELU: Kategoriaan voi ilmoittaa uutissivustot.

PORTFOLIO: Kategoriaan voi ilmoittaa työnäytteenä toimivat sivustot.

SOSIAALINEN MEDIA: Kategoriaan voi ilmoittaa sosiaalisena mediana toimivat sivustot.

KOTISIVU: Kategoriaan voi ilmoittaa kotisivuina toimivat verkkosivut.

Osallistumismaksut

Voit ilmoittaa kilpailuun yhden tai useamman verkkosivuston. Yksi verkkosivusto voi osallistua vain yhteen pääsarjaan ja korkeintaan kolmeen alasarjaan. Pääsarjan ilmoittautumismaksu on 150 €+alv ja alasarjoissa 50 €+alv ja 25 €+alv. Ilmoittautumismaksun voit suorittaa ilmoittautumisen yhteydessä joko verkko- tai luottokorttimaksulla tai laskulla,

Finnish Web Awards

 • Sähköposti

  info@fwa.fi

 • Osoite

  Aleksanterinkatu 15
  00100 Helsinki

 • Puhelinnumero

  044-2410204

Write to us

Ota yhteyttä