Ladataan...
Sulje

Ota yhteyttä

Finnish web awards

  • Omistaja: Gastropub Nordic Antti Aro
  • Tekijä: Sivustonikkari, Studio Kuvaileva ja Gastropub Nordic
  • Osoite: www.gastropubnordic.fi
Toimeksianto oli: Selkeä, minimalistinen ja käytettävä - pitää olla todella hyvin mobiilissa toimiva ja "meidän näköinen" myös isommalla näytöllä. Aloituspalaverissä tehtiin linjaus, että Kuvailevan valokuvaaja Tiina viettää yhden kuvauspäivän Nordicissa ja ottaa kuvat, jotka sopivat ensinnäkin tyylillisesti yhteen ja lisäksi toimivat kaikilla näytöillä.Sen jälkeen Sivustonikkarin Riku kokoaa näiden kuvien ympärille sivuston, jossa pääroolissa ovat edellä mainitut kuvat. Lisäksi vaatimus oli, että Untappd-sovelluksen rajapinnan kautta saatavat juomatiedot voidaan esittää fiksusti sivustolla ja ajanvaraukseen on yksikertainen lomake, ei ajanvaraussovellusta.

Sivusto on toteutettu WordPressillä, Sivustonikkarin alusta lähtien rakentaman, uniikin teeman päälle. Paras juttu sivustolla on Kuvailevan ottamien kuvien nerokas skaalautuvuus. Kuvan "pihvi" on keskellä kuvaa niin, että se rajautuu kauniisti pystysuoralla mobiilnäytöllä ja vaakanäytöllä taas voidaan tuoda lisää yksityiskohtia mukaan kuvan reunoille. Aika usein sivusto suunnitellaan joko "mobile first" tai "desktop first", mutta tämä sivusto on ajateltu niin, että se toimii molemmissa yhtä lailla. Responsiivisuus on lähes puhtaasti css-toteutus, jonkin verran javascriptiä apuna käyttäen. Koska kuvat ja henkilökunta ovat pääroolissa, piilotetaan kaikki ylimääräinen sivulta, kun sitä on hetken aikaa katsellut ja tuodaan taas uudestaan näkyville, kun jokin elementti aktivoituu.

Lopputulos on kevyt, mutta todella ainutkertainen ja visuaalisesti tasapainoinen. Vaikka kyseessä on yksisivuinen toteutus, on kaikki tieto helposti löydettävissä.

Lanseerauksen yhteydessä tehtiin myös pieni somekamppis tyylillä: etsi kuvan "virheet". Siinä käytettiin tätä kuvaa: https://www.gastropubnordic.fi/pubnordic-jekku.jpg.

Päivän Top 3