Loading...

Yhteistyössä
 • FWA:

  Finnish Web Awards on kilpailu ammattilaisille, jotka suunnittelevat ja toteuttavat Suomen parhaita nettisivuja
 • ARVIOINTI 2023:

  Suomen parhaat verkkosivut arvioidaan sekä asiantuntijapaneelin voimin että algoritmisesti.
 • KILPAILUN HISTORIA:

  Suomen johtavassa verkkosivukilpailussa FWA:ssa on tähän mennessä annettu jo yli 420 000 yleisöääntä.
 • YLEISÖÄÄNESTYS:

  Vuoden 2023 yleisöäänestys alkaa 15.9. ja päättyy 31.10.

Kilpailu alkaa
15.9.2023

Säännöt

Ilmoita sivustot ja mobiilipalvelut Finnish Web Awards -kilpailuun määräaikaan 25.8.2023 mennessä. Kilpailu avataan ja osallistujat julkaistaan 15.9.2023. Äänestys on kaikille avoin ja tapahtuu netissä 31.10.2023 asti. Kilpailun finalistit julkistetaan marraskuussa 2023. Asiantuntijapaneeli valitsee finalistien joukosta Suomen parhaat nettisivut ja mobiilipalvelut tammikuun 2024 aikana. Voittajat julkistetaan tuomaroinnin jälkeen ja palkinnot jaetaan voittajille henkilökohtaisesti.

Jokaiselle osallistuvalle sivustolle ja mobiilipalvelulle tehdään oma sivu FWA-sivustolle. Osallistuvan sivuston saatetietoja kysytään ilmoittautumisajan umpeuduttua eli sivuston oheen saa lähettää kiteytyksen, tietoa suunnittelu- ja kokoajatiimistä tai muusta oleellisesta. Saatetietojen hankkimisvaiheessa otamme myös kuvat sivustoista esittelyä varten. Ilmoittautumisaikana tarvitaan vain FWA sivustolla lomakkeella kysytyt tiedot.

FWA-kilpailu on avoin kaikille suomalaisille yrityksille ja yksilöille, jotka suunnittelevat ja toteuttavat verkkosivustoja tai mobiilipalveluita. Sivuston tai palvelun tulee olla julkistettuna ennen kilpailun alkua 15.9.2023.

Kilpailuun osallistuvat sivustot voivat olla verkkopalveluita, yritys- ja brändisivustoja, verkkomedioita, verkkokauppoja, asiointipalveluita jne. Uusina pääsarjoina ovat blogit ja Youtube-kanavat, joihin tuomaristo on valinnut osallistujat etukäteen.

Henkilö, joka ilmoittaa sivuston kilpailuun on vastuussa kaikesta yhteydenpidosta FWA:n kanssa. Muutoksia ilmoittautumiseen voi tehdä vain kyseinen henkilö tai hänen ilmoittautumisen yhteydessä nimeämänsä toinen henkilö. Kilpailuun osallistuva taho vastaa kaikista ilmoitetun sivuston tekijänoikeuksista.

Kilpailun järjestäjä pidättää itsellään oikeuden sääntömuutoksiin ja kilpailun peruuttamiseen pakottavan syyn kuten esimerkiksi pandemian johdosta.

 

Miten ilmoittaudutaan

Jokainen ilmoittaja luo käyttäjätilin, ja kilpailuun osallistuvat nettisivustot ja mobiilipalvelut ilmoitetaan online-osallistumislomakkeella. Sivusto tai palvelu on ilmoitettu kilpailuun, kun täytetty osallistumislomake on vastaanotettu. Ilmoittautumismaksut kerätään ilmoittautumisen jälkeen osallistujille lähetettävillä laskuilla.

Osallistumismaksu on 280 euroa +alv 24 % sisältäen osallistujan valitseman pääsarjan ja kaikki alasarjat automaattisesti. Tuomaristo valitsee alasarjojen voittajat.

Tuomaristo 2023

Vuonna 2023 Suomen parhaat verkkosivut arvioidaan sekä asiantuntijapaneelin voimin että algoritmisesti.

Paneeli arvioi noin sataa sivuston ominaisuutta skaalalla, jota on hiottu vuosia. Inhimillisen arvioinnin kohteita ovat esimerkiksi tekstin ymmärrettävyys, sivuston visuaalisuus, navigaation johdonmukaisuus, ostoprosessin luotettavuus ja käytön sujuvuus. Jokaisen sivun arviointiin osallistuu viisi tapauskohtaisesti valittua asiantuntijaa, jotka tekevät työnsä toisistaan tietämättä. Näin toimimalla haluamme varmistaa arvioinnin 100% puolueettomuuden. Lisäksi arvioimme koneellisesti noin 300 erilaista sivuston ominaisuutta, jotka liittyvät ennen kaikkea sen turvallisuuteen, luotettavuuteen ja teknisiin ominaisuuksiin. Kaikki ominaisuudet pisteytetään, ja algoritmimme painottaa tiettyjä ehdottoman tärkeiksi koettuja ominaisuuksia.

Asiantuntijapaneelin puheenjohtana toimii Pekka Nuikki.

Kilpailuaika

Kilpailun ilmoittautumiset avataan 1.6.2023 ja yleisön äänestysaika on 15.9–31.10.2023. Yleisö äänestää pääsarjojen kymmenen parasta työtä finaaliin, ja ne julkistetaan marraskuussa 2023. Finalistien joukosta asiantuntijapaneeli valitsee voittajat, ja yleisön suosikki palkitaan. Paneeli valitsee alasarjojen voittajat kaikista osallistujista.

Kategoriat

Kilpailutyön voi ilmoittaa yhteen pääsarjaan ja alasarjoihin ilmoittautuminen tapahtuu automaattisesti

 

Pääsarjat ovat:

1.Henkilökohtainen www-sivusto

Kategoriaan voi ilmoittaa yksityisen henkilön hallinnoiman sivuston. Sivuston omistaja voi olla esimerkiksi freelancer, asiantuntija tai harrastaja.

2.Kaupallinen www-sivusto

Kategoriaan voi ilmoittaa yrityksen tai muun kaupallisen organisaation hallinnoiman sivuston, joka tarjoaa joko kuluttajille tai B2B-käyttöön tarkoitettuja yritys- ja brändisivustoja, verkkomedioita, asiointipalveluja, verkkokauppoja jne.

3.Ei-kaupallinen www-sivusto

Kategoriaan voi ilmoittaa ei-kaupallisen organisaation kuten hyväntekeväisyysjärjestön, valtion, kunnan tai muun yhteisön, joka ei tavoittele taloudellista voittoa, hallinnoiman sivuston. Sivuston, jonka tarkoituksena on informoida, herättää tietoisuutta tai aktivoida käyttäjää.

4.Yrityssivustot

Kategoriaan voi ilmoittaa yrityksen www-sivuston yritys itse eli sivuston omistaja.

5.Yhteiskunnallinen sivusto

Kategoriaan voi ilmoittaa yhteiskunnallisen organisaation www-sivuston yhteisö itse eli sivuston omistaja.

6.Mobiilipalvelu

Kategoriaan voi ilmoittaa nettisivuista sovellettuja mobiilisovelluksia ja mobiilisivustoja, mutta ei kuitenkaan mobiilipelejä.

7.Blogi

Tuomaristo kutsuu kategoriaan blogit, ja yleisö valitsee parhaat nettiäänestyksellä.

8.Youtube-kanava

Tuomaristo kutsuu kategoriaan Youtube-kanavat, ja yleisö valitsee parhaat nettiäänestyksellä.

 

Alasarjat 1:

UI-DESIGN: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joissa graafiseen käyttöliittymään on kiinnitetty erityistä huomiota.

KUVITUS: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota visuaalisuuteen ja kuvitukseen.

TEKNINEN TOTEUTUS: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota tekniseen toteutukseen ja oivallukseen.

TEKSTI: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joissa kirjoitetun sisällön painotukseen ja laatuun on kiinnitetty erityistä huomiota.

ÄÄNI: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joissa sivuston äänimaailmaan on kiinnitetty erityistä huomiota.

UX-DESIGN: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota kokonaisvaltaiseen käyttäjäkokemukseen.

 

Alasarjat 2:

VERKKOKAUPPA: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkokauppojen sivustot.

BLOGIT: Kategoriaan voi ilmoittaa blogi-sivustot.

UUTISPALVELU: Kategoriaan voi ilmoittaa uutissivustot.

PORTFOLIO: Kategoriaan voi ilmoittaa työnäytteenä toimivat sivustot.

SOSIAALINEN MEDIA: Kategoriaan voi ilmoittaa sosiaalisena mediana toimivat sivustot.

KOTISIVU: Kategoriaan voi ilmoittaa kotisivuina toimivat verkkosivut.

Palkinnot

Finnish Web Awards -kilpailussa parhaat palkitaan pokaaleilla ja julkisuudella. Asintuntijapaneeli valitsee finalisteista parhaat, ja lisäksi palkitaan yleisöäänestyksen voittaja.

Kysymyksiä/Vastauksia

Täyttämällä tällä sivustolla olevan ilmoittautumislomakkeen. Ilmoittautuminen on helppoa ja nopeaa. Sinun tarvitsee vain kertoa ilmoitettavan sivuston osoite, ilmoittajan perustiedot ja valita kategoriat, joihin ilmoitat verkkosivuston. FWA-kilpailusivuston rakentamisvaiheessa verkkosivustoista tai mobiilipalveluista pyydetään toimittamaan sivuston tai mobiilipalvelun esittely.

Voit ilmoittaa kilpailuun yhden tai useamman verkkosivuston tai mobiilipalvelun. Ilmoittautumismaksun 280 euroa + 24 % alv perimme laskulla ilmoittautumisen jälkeen.

Ilmoittautuminen päättyy 25.8.2022. Verkkosivustot ja mobiilipalvelut esitellään äänestäjille eli Suomen nettiä käyttävälle kansalle 15.9.2023.

Ensimmäisessä vaiheessa kaikilla internet-yhteyden omaavilla henkilöillä on mahdollisuus äänestää maamme parhaita verkkosivustoja. Yksittäinen internet-liittymä voi lähettää päivässä vain yhden äänen kullekin kilpailutyölle. Finaaliin pääsevät kunkin sarjan kymmenen eniten ääniä saanutta sivustoa. Finaalissa asiantuntijapaneeli valitsee palkittavat sivustot. Sivujen arvioinnissa käytetään myös algoritmista arviointia. Yleisön suosikki palkitaan myös.

Kilpailun avauduttua yleisö äänestää kymmenen parasta työtä finaaliin. Finalistien joukosta paneeli valitsee voittajat, ja yleisö omat suosikkinsa. Paneeli valitsee alasarjojen voittajat.Uusien sarjojen blogien ja Youtube-kanavien parhaat valitsee yleisö suoraan netissä.

Yrityksistä ja yhteisöistä saatava ensivaikutelma tapahtuu usein heidän verkkosivuillaan tai mobiilipalvelulla. Tämän vuoksi sivustojen ja palveluiden laadukkuuden merkitystä ei voi liikaa korostaa.

FWA haluaa nostaa esiin verkkosivujen merkityksen liiketoiminnan menestystekijänä. FWA:n tavoite on vahvistaa graafisen muotoilun, innovatiivisuuden ja viestinnän merkitystä suomalaisilla verkkosivuilla.

Finnish Web Awards haluaa palkita maamme parhaat nettisivustojen suunnittelijat ja tekijät. Suomen parhaiden nettisivujen -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008 ja isommassa mittakaavassa vuodesta 2017 lähtien.

Sinä nettisivujen suunnittelijana tai toteuttajana määrittelet käytännössä yrityksen kiinnostavuuden, ja vaikutat siten ratkaisevasti yrityksen mielikuvaan ja sitä kautta syntyvään menestykseen. Visuaalisesti vaikuttavien ja toimivien nettisivujen suunnittelu ja toteutus edellyttävat näkemystä, lahjakkuutta ja osaamista. FWA tarjoaa erinomaiset puitteet saada kilpailuun osallistuville sivustoille näkyvyyttä julkisesti tapahtuvan äänestyksen ja erittäin ammattimaisen tuomariston työskentelyn kautta. FWA tarjoaa kotimaamme parhaille tekijöille foorumin esittäytyä, saada mainetta ja kunniaa sekä itselleen että asiakkailleen.

Ota yhteyttä