Loading...

Yhteistyössä
 • FWA:

  Finnish Web Awards on kilpailu ammattilaisille, jotka suunnittelevat ja toteuttavat Suomen parhaita nettisivuja
 • TUOMARISTO 2019:

  Heikki Ahdekivi, Pekka Nuikki, Ilkka Paananen, Jorma Ollila, Tarja Virmala, Jorma Silvasti ja Jaakko Tapaninen
 • KILPAILUN HISTORIA:

  FWA 2018 kilpailusivustot keräsivät lähes 35 000 yleisöääntä netissä. Viime vuonna yleisöääniä tuli jo lähes 300 000.
 • YLEISÖÄÄNESTYS:

  15.2. - 30.4.2022

  FINALISTIEN TUOMAROINTI:

  Toukokuu 2022

Säännöt

Ilmoita sivustot ja mobiilipalvelut Finnish Web Awards -kilpailuun määräaikaan 31.1.2022 mennessä. Kilpailu avataan ja osallistujat julkaistaan 15.2.2022. Äänestys on kaikille avoin ja tapahtuu netissä 30.4.2022 asti. Kilpailun finalistit julkistetaan toukokuussa 2022. Arvovaltainen tuomaristo valitsee finalistien joukosta Suomen parhaat nettisivut ja mobiilipalvelut toukokuun aikana. Voittajat julkistetaan tuomaroinnin jälkeen ja palkinnot jaetaan voittajille henkilökohtaisesti.

Jokaiselle osallistuvalle sivustolle ja mobiilipalvelulle tehdään oma sivu FWA-sivustolle. Osallistuvan sivuston saatetietoja kysytään ilmoittautumisajan umpeuduttua eli sivuston oheen saa lähettää kiteytyksen, tietoa suunnittelu- ja kokoajatiimistä tai muusta oleellisesta. Saatetietojen hankkimisvaiheessa otamme myös kuvat sivustoista esittelyä varten. Ilmoittautumisaikana tarvitaan vain FWA sivustolla lomakkeella kysytyt tiedot.

FWA-kilpailu on avoin kaikille suomalaisille yrityksille ja yksilöille, jotka suunnittelevat ja toteuttavat verkkosivustoja tai mobiilipalveluita. Sivuston tai palvelun tulee olla julkistettuna ennen kilpailun alkua 15.2.2022.

Kilpailuun osallistuvat sivustot voivat olla verkkopalveluita, yritys- ja brändisivustoja, verkkomedioita, verkkokauppoja, asiointipalveluita jne. Uusina pääsarjoina 2020 ovat blogit ja Youtube-kanavat, joihin tuomaristo on valinnut osallistujat etukäteen.

Henkilö, joka ilmoittaa sivuston kilpailuun on vastuussa kaikesta yhteydenpidosta FWA:n kanssa. Muutoksia ilmoittautumiseen voi tehdä vain kyseinen henkilö tai hänen ilmoittautumisen yhteydessä nimeämänsä toinen henkilö. Kilpailuun osallistuva taho vastaa kaikista ilmoitetun sivuston tekijänoikeuksista.

Kilpailun järjestäjä pidättää itsellään oikeuden sääntömuutoksiin ja kilpailun peruuttamiseen pakottavan syyn kuten esimerkiksi Koronaviruksen johdosta.

Miten ilmoittaudutaan

Jokainen ilmoittaja luo käyttäjätilin, ja kilpailuun osallistuvat nettisivustot ja mobiilipalvelut ilmoitetaan online-osallistumislomakkeella. Sivusto tai palvelu on ilmoitettu kilpailuun, kun täytetty osallistumislomake on vastaanotettu. Ilmoittautumismaksut kerätään ilmoittautumisen jälkeen osallistujille lähetettävillä laskuilla.

Osallistumismaksu on 280 euroa +alv 24 % sisältäen osallistujan valitseman pääsarjan ja kaikki alasarjat automaattisesti. Tuomaristo valitsee alasarjojen voittajat.

Tuomaristo 2019

Jorma Ollila, toiminut mm. Nokian pääjohtajana ja Shellin hallituksen puheenjohtajana. Nykyisin hän toimii Outokummun hallituksen puheenjohtajana.

Tarja Virmala, toiminut mm. Teknologiateollisuus ry:n viestintäjohtajana, toimitusjohtajana Tietoalojen Liitto ry:ssä ja viestintätoimisto Cocommsissa. Nykyisin hän toimii MTL:n, eli Markkinoinnin, Teknologian ja luovuuden liiton toimitusjohtajana.

Ilkka Paananen, Supercell Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja.

Heikki Ahdekivi on Keskon autotoimialan K-Auton uusista liiketoiminnoista, K-Lataus -sähköautojen latausverkostosta sekä digitaalisista palveluista ja markkinoinnista vastaava johtaja. Aiemmin hän on vastannut mm. Volkswagen-henkilöautoliiketoiminnasta, toiminut AGCOn Pohjoismaiden maajohtajana sekä Fordin Pohjoismaiden internet-kehitysjohtajana.

Jaakko Tapaninen, toiminut mm. Imagen päätoimittajana ja Tammen kustannusjohtajana. Nykyisin hän toimii perustamansa Great Point Oy-viestintäyrityksen vetäjänä.

Jorma Silvasti, Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja.

Tuomariston puheenjohtaja Pekka Nuikki, toiminut mm. valokuvataiteilijana, galleristina, päätoimittajana sekä mainostoimisto Konseptin luovana johtajana. Hän on kansainvälisten, alansa johtavien toimijoiden, kuten Fine-MagazinesLtd:n, tastingbook.comin ja BWW-competitionin perustaja ja vetäjä. Hän on myös julkaissut yli 30 kansainvälistä kirjaa.

FWA 2022 päätuomari on Pekka Nuikki.

Kilpailuaika

Kilpailu alkaa 15.2.2022 ja yleisön äänestysaika päättyy 30.4.2022. Yleisö äänestää pääsarjojen kymmenen parasta työtä finaaliin, ja ne julkistetaan toukokuussa 2022. Finalistien joukosta tuomaristo valitsee voittajat, ja yleisön suosikki palkitaan. Tuomaristo valitsee alasarjojen voittajat kaikista osallistujista. Tuomaristo koostuu merkittävistä suomalaisista yrityselämän vaikuttajista, jotka arvioivat sivustojen laatua elinkeinoelämän kannalta.

Kategoriat

Kilpailutyön voi ilmoittaa yhteen pääsarjaan ja alasarjoihin ilmoittautuminen tapahtuu automaattisesti

 

Pääsarjat ovat:

1.Henkilökohtainen www-sivusto

Kategoriaan voi ilmoittaa yksityisen henkilön hallinnoiman sivuston. Sivuston omistaja voi olla esimerkiksi freelancer, asiantuntija tai harrastaja.

2.Kaupallinen www-sivusto

Kategoriaan voi ilmoittaa yrityksen tai muun kaupallisen organisaation hallinnoiman sivuston, joka tarjoaa joko kuluttajille tai B2B-käyttöön tarkoitettuja yritys- ja brändisivustoja, verkkomedioita, asiointipalveluja, verkkokauppoja jne.

3.Ei-kaupallinen www-sivusto

Kategoriaan voi ilmoittaa ei-kaupallisen organisaation kuten hyväntekeväisyysjärjestön, valtion, kunnan tai muun yhteisön, joka ei tavoittele taloudellista voittoa, hallinnoiman sivuston. Sivuston, jonka tarkoituksena on informoida, herättää tietoisuutta tai aktivoida käyttäjää.

4.Yrityssivustot

Kategoriaan voi ilmoittaa yrityksen www-sivuston yritys itse eli sivuston omistaja.

5.Yhteiskunnallinen sivusto

Kategoriaan voi ilmoittaa yhteiskunnallisen organisaation www-sivuston yhteisö itse eli sivuston omistaja.

6.Mobiilipalvelu

Kategoriaan voi ilmoittaa nettisivuista sovellettuja mobiilisovelluksia ja mobiilisivustoja, mutta ei kuitenkaan mobiilipelejä.

7.Blogi

Tuomaristo kutsuu kategoriaan blogit, ja yleisö valitsee parhaat nettiäänestyksellä.

8.Youtube-kanava

Tuomaristo kutsuu kategoriaan Youtube-kanavat, ja yleisö valitsee parhaat nettiäänestyksellä.

 

Alasarjat 1:

UI-DESIGN: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joissa graafiseen käyttöliittymään on kiinnitetty erityistä huomiota.

KUVITUS: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota visuaalisuuteen ja kuvitukseen.

TEKNINEN TOTEUTUS: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota tekniseen toteutukseen ja oivallukseen.

TEKSTI: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joissa kirjoitetun sisällön painotukseen ja laatuun on kiinnitetty erityistä huomiota.

ÄÄNI: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joissa sivuston äänimaailmaan on kiinnitetty erityistä huomiota.

UX-DESIGN: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota kokonaisvaltaiseen käyttäjäkokemukseen.

 

Alasarjat 2:

VERKKOKAUPPA: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkokauppojen sivustot.

BLOGIT: Kategoriaan voi ilmoittaa blogi-sivustot.

UUTISPALVELU: Kategoriaan voi ilmoittaa uutissivustot.

PORTFOLIO: Kategoriaan voi ilmoittaa työnäytteenä toimivat sivustot.

SOSIAALINEN MEDIA: Kategoriaan voi ilmoittaa sosiaalisena mediana toimivat sivustot.

KOTISIVU: Kategoriaan voi ilmoittaa kotisivuina toimivat verkkosivut.

Palkinnot

Finnish Web Awards -kilpailussa parhaat palkitaan pokaaleilla ja julkisuudella. Tuomaristo valitsee finalisteista parhaat, ja lisäksi palkitaan yleisöäänestyksen voittaja.

Kysymyksiä/Vastauksia

Täyttämällä tällä sivustolla olevan ilmoittautumislomakkeen. Ilmoittautuminen on helppoa ja nopeaa. Sinun tarvitsee vain kertoa ilmoitettavan sivuston osoite, ilmoittajan perustiedot ja valita kategoriat, joihin ilmoitat verkkosivuston. FWA-kilpailusivuston rakentamisvaiheessa verkkosivustoista tai mobiilipalveluista pyydetään toimittamaan sivuston tai mobiilipalvelun esittely.

Voit ilmoittaa kilpailuun yhden tai useamman verkkosivuston tai mobiilipalvelun. Ilmoittautumismaksun 280 euroa + 24 % alv perimme laskulla ilmoittautumisen jälkeen.

Ilmoittautuminen päättyy 31.1.2022. Verkkosivustot ja mobiilipalvelut esitellään äänestäjille eli Suomen nettiä käyttävälle kansalle 15.2.2022.

Ensimmäisessä vaiheessa kaikilla internet-yhteyden omaavilla henkilöillä on mahdollisuus äänestää maamme parhaita verkkosivustoja. Yksittäinen internet-liittymä voi lähettää päivässä vain yhden äänen kullekin kilpailutyölle. Finaaliin pääsevät kunkin sarjan kymmenen eniten ääniä saanutta sivustoa. Finaalissa tuomaristo valitsee palkittavat sivustot. Yleisön suosikki palkitaan myös.

Kilpailun avauduttua yleisö äänestää kymmenen parasta työtä finaaliin. Finalistien joukosta tuomaristo valitsee voittajat, ja yleisö omat suosikkinsa. Tuomaristo valitsee alasarjojen voittajat.Uusien sarjojen blogien ja Youtube-kanavien parhaat valitsee yleisö suoraan netissä.

Yrityksistä ja yhteisöistä saatava ensivaikutelma tapahtuu usein heidän verkkosivuillaan tai mobiilipalvelulla. Tämän vuoksi sivustojen ja palveluiden laadukkuuden merkitystä ei voi liikaa korostaa.

FWA haluaa nostaa esiin verkkosivujen merkityksen liiketoiminnan menestystekijänä. FWA:n tavoite on vahvistaa graafisen muotoilun, innovatiivisuuden ja viestinnän merkitystä suomalaisilla verkkosivuilla.

Finnish Web Awards haluaa palkita maamme parhaat nettisivustojen suunnittelijat ja tekijät. Suomen parhaiden nettisivujen -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008 ja isommassa mittakaavassa vuodesta 2017 lähtien.

Sinä nettisivujen suunnittelijana tai toteuttajana määrittelet käytännössä yrityksen kiinnostavuuden, ja vaikutat siten ratkaisevasti yrityksen mielikuvaan ja sitä kautta syntyvään menestykseen. Visuaalisesti vaikuttavien ja toimivien nettisivujen suunnittelu ja toteutus edellyttävat näkemystä, lahjakkuutta ja osaamista. FWA tarjoaa erinomaiset puitteet saada kilpailuun osallistuville sivustoille näkyvyyttä julkisesti tapahtuvan äänestyksen ja erittäin ammattimaisen tuomariston työskentelyn kautta. FWA tarjoaa kotimaamme parhaille tekijöille foorumin esittäytyä, saada mainetta ja kunniaa sekä itselleen että asiakkailleen.

Ota yhteyttä