Loading...
Yhteistyössä
Yhteistyössä
 • FWA:

  Finnish Web Awards on kilpailu ammattilaisille, jotka suunnittelevat ja toteuttavat Suomen parhaita nettisivuja
 • KILPAILUN TUOMARISTO:

  Heikki Ahdekivi, Pekka Nuikki, Ilkka Paananen, Jorma Ollila, Tarja Virmala, Jorma Silvasti ja Jaakko Tapaninen
 • KILPAILUN HISTORIA:

  FWA 2018 kilpailusivustot keräsivät lähes 35 000 yleisöääntä netissä. Parhaiten menestyneet sivustot etenivät finaaliin, jossa tuomaristo palkitsi parhaat.
 • YLEISÖÄÄNESTYS:

  3.6. - 30.9.2019

  FINALISTIEN TUOMAROINTI:

  Lokakuu 2019

Säännöt

Ilmoita sivustot ja mobiilipalvelut Finnish Web Awards -kilpailuun määräaikaan 17.5.2019 mennessä. Kilpailu avataan ja osallistujat julkaistaan 3.6.2019. Äänestys on kaikille avoin ja tapahtuu netissä 30.9. asti. Kilpailun finalistit julkistetaan 7.10.2019. Arvovaltainen tuomaristo valitsee finalistien joukosta Suomen parhaat nettisivut ja mobiilipalvelutloka-marraskuun aikana. Voittajat julkistetaan tuomaroinnin jälkeen ja palkinnot jaetaan voittajille henkilökohtaisesti.

Jokaiselle osallistuvalle sivustolle tehdään oma sivu FWA-sivustolle. Osallistuvan sivuston saatetietoja kysytään ilmoittautumisajan umpeuduttua eli sivuston oheen saa lähettää kiteytyksen, tietoa suunnittelu- ja kokoajatiimistä tai muusta oleellisesta. Saatetietojen hankkimisvaiheessa otamme myös kuvat sivustoista esittelyä varten. Ilmoittautumisaikana tarvitaan vain lomakkeella kysytyt tiedot.

FWA-kilpailu on avoin kaikille suomalaisille yrityksille ja yksilöille, jotka suunnittelevat ja toteuttavat verkkosivustoja. Sivuston tulee olla julkistettuna ennen kilpailun alkua 3.6.2019.

Kilpailuun osallistuvat sivustot voivat olla verkkopalveluita, yritys- ja brändisivustoja, verkkomedioita, verkkokauppoja, asiointipalveluita jne. Uusina pääsarjoina 2019 ovatyhteiskunnalliset sivustot ja yrityssivustot. Yhteiskunnalliseksi katsotaan yhteisö, jonka päätavoite on kantaa yhteiskunnallista vastuuta ja tuottaa yhteiskunnallista hyvää. Yrityssivusto on yrityksen itsensä ilmoittama sivusto.

Henkilö, joka ilmoittaa sivuston kilpailuun on vastuussa kaikesta yhteydenpidosta FWA:n kanssa. Muutoksia ilmoittautumiseen voi tehdä vain kyseinen henkilö tai hänen ilmoittautumisen yhteydessä nimeämänsä toinen henkilö. Kilpailuun osallistuva taho vastaa kaikista ilmoitetun sivuston tekijänoikeuksista.

Miten ilmoittaudutaan

Jokainen ilmoittaja luo käyttäjätilin, ja kilpailuun osallistuvat nettisivustot ja mobiilipalvelut ilmoitetaan online-osallistumislomakkeella. Sivusto tai palvelu on ilmoitettu kilpailuun, kun täytetty osallistumislomake on vastaanotettu ja ilmoittautumismaksu saapunut.

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan osallistumismaksu FWA:n sivustolla turvatun järjestelmän kautta luottokortilla tai tilisiirrolla. Sivuston kautta voi vaihtoehtoisesti tilata laskun. Osallistumismaksu on 230 euroa +alv 24 % sisältäen pääsarjan ja kaksi vapaavalintaista alasarjaa. Yrityssarja ja yhteiskunnallinen sarja on sivustojen omistajille ilman alasarjoja.

Tuomaristo

Jorma Ollila, toiminut mm. Nokian pääjohtajana ja Shellin hallituksen puheenjohtajana. Nykyisin hän toimii Outokummun hallituksen puheenjohtajana.

Tarja Virmala, toiminut mm. Teknologiateollisuus ry:n viestintäjohtajana, toimitusjohtajana Tietoalojen Liitto ry:ssä ja viestintätoimisto Cocommsissa. Nykyisin hän toimii MTL:n, eli Markkinoinnin, Teknologian ja luovuuden liiton toimitusjohtajana.

Ilkka Paananen, Supercell Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja.

Heikki Ahdekivi on Keskon autotoimialan K-Auton uusista liiketoiminnoista, K-Lataus -sähköautojen latausverkostosta sekä digitaalisista palveluista ja markkinoinnista vastaava johtaja. Aiemmin hän on vastannut mm. Volkswagen-henkilöautoliiketoiminnasta, toiminut AGCOn Pohjoismaiden maajohtajana sekä Fordin Pohjoismaiden internet-kehitysjohtajana.

Jaakko Tapaninen, toiminut mm. Imagen päätoimittajana ja Tammen kustannusjohtajana. Nykyisin hän toimii perustamansa Great Point Oy-viestintäyrityksen vetäjänä.

Jorma Silvasti, Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja.

Tuomariston puheenjohtaja Pekka Nuikki, toiminut mm. valokuvataiteilijana, galleristina, päätoimittajana sekä mainostoimisto Konseptin luovana johtajana. Hän on kansainvälisten, alansa johtavien toimijoiden, kuten Fine-MagazinesLtd:n, tastingbook.comin ja BWW-competitionin perustaja ja vetäjä. Hän on myös julkaissut yli 30 kansainvälistä kirjaa.

Kilpailuaika

Kilpailu alkaa 1.6.2019 ja yleisön äänestysaika päättyy 30.9.2018. Yleisö äänestää pääsarjojen kymmenen parasta työtä finaaliin, ja ne julkistetaan 7. lokakuuta. Finalistien joukosta tuomaristo valitsee voittajat, ja yleisön suosikki palkitaan. Tuomaristo valitsee alasarjojen voittajat kaikista osallistujista. Tuomaristo koostuu merkittävistä suomalaisista yrityselämän vaikuttajista, jotka arvioivat sivustojen laatua elinkeinoelämän kannalta.

Kategoriat

Kilpailutyön voi ilmoittaa yhteen pääsarjaan ja korkeintaan kolmeen alasarjaan. Kaksi alasarjaa sisältyy osallistumismaksuun. Yhteiskunnallisessa ja yrityssarjassa alasarjoja ei ole.

 

Pääsarjat ovat:

1.Henkilökohtainen www-sivusto

Kategoriaan voi ilmoittaa yksityisen henkilön hallinnoiman sivuston. Sivuston omistaja voi olla esimerkiksi freelancer, asiantuntija tai harrastaja.

2.Kaupallinen www-sivusto

Kategoriaan voi ilmoittaa yrityksen tai muun kaupallisen organisaation hallinnoiman sivuston, joka tarjoaa joko kuluttajille tai B2B-käyttöön tarkoitettuja yritys- ja brändisivustoja, verkkomedioita, asiointipalveluja, verkkokauppoja jne.

3.Ei-kaupallinen www-sivusto

Kategoriaan voi ilmoittaa ei-kaupallisen organisaation kuten hyväntekeväisyysjärjestön, valtion, kunnan tai muun yhteisön, joka ei tavoittele taloudellista voittoa, hallinnoiman sivuston. Sivuston, jonka tarkoituksena on informoida, herättää tietoisuutta tai aktivoida käyttäjää.

4.Yrityssivustot

Kategoriaan voi ilmoittaa yrityksen www-sivuston yritys itse eli sivuston omistaja.

5.Yhteiskunnallinen sivusto

Kategoriaan voi ilmoittaa yhteiskunnallisen organisaation www-sivuston yhteisö itse eli sivuston omistaja.

6.Mobiilipalvelu

Kategoriaan voi ilmoittaa nettisivuista sovellettuja mobiilisovelluksia ja mobiilisivustoja, mutta ei kuitenkaan mobiilipelejä.

 

Alasarjat 1:

UI-DESIGN: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joissa graafiseen käyttöliittymään on kiinnitetty erityistä huomiota.

KUVITUS: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota visuaalisuuteen ja kuvitukseen.

TEKNINEN TOTEUTUS: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota tekniseen toteutukseen ja oivallukseen.

TEKSTI: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joissa kirjoitetun sisällön painotukseen ja laatuun on kiinnitetty erityistä huomiota.

ÄÄNI: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joissa sivuston äänimaailmaan on kiinnitetty erityistä huomiota.

UX-DESIGN: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota kokonaisvaltaiseen käyttäjäkokemukseen.

 

Alasarjat 2:

VERKKOKAUPPA: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkokauppojen sivustot.

BLOGIT: Kategoriaan voi ilmoittaa blogi-sivustot.

UUTISPALVELU: Kategoriaan voi ilmoittaa uutissivustot.

PORTFOLIO: Kategoriaan voi ilmoittaa työnäytteenä toimivat sivustot.

SOSIAALINEN MEDIA: Kategoriaan voi ilmoittaa sosiaalisena mediana toimivat sivustot.

KOTISIVU: Kategoriaan voi ilmoittaa kotisivuina toimivat verkkosivut.

Palkinnot

Finnish Web Awards -kilpailussa parhaat palkitaan pokaaleilla ja julkisuudella. Tuomaristo valitsee finalisteista parhaat, ja lisäksi palkitaan yleisöäänestyksen voittaja.

Kysymyksiä/Vastauksia

Täyttämällä tällä sivustolla olevan ilmoittautumislomakkeen. Ilmoittautuminen on helppoa ja nopeaa. Sinun tarvitsee vain kertoa ilmoitettavan sivuston osoite, ilmoittajan perustiedot ja valita kategoriat, joihin ilmoitat verkkosivuston. Ainoastaan finaaliin valituista verkkosivustoista pyydetään toimittamaan lisätietoa tekijöistä, käytetystä tekniikasta ym. netissä tapahtuvaa esittelyä varten.

Voit ilmoittaa kilpailuun yhden tai useamman verkkosivuston tai mobiilipalvelun. Yksi verkkosivusto tai mobiilipalvelu osallistuu samalla osallistumismaksulla yhteen pääsarjaan ja kahteen alasarjaan. Yhteiskunnallisessa ja yrityssarjassa alasarjoja ei ole. Ilmoittautumismaksun 230 euroa + 24 % alv voit suorittaa ilmoittautumisen yhteydessä joko verkko- tai luottokorttimaksuna tai laskulla.

Ilmoittautuminen päättyy 17.5.2019. Verkkosivustot ja mobiilipalvelut esitellään äänestäjille eli Suomen nettiä käyttävälle kansalle 3.6.2019.

Ensimmäisessä vaiheessa kaikilla internet-yhteyden omaavilla henkilöillä on mahdollisuus äänestää maamme parhaita verkkosivustoja. Yksittäinen internet-liittymä voi lähettää päivässä vain yhden äänen kullekin kilpailutyölle. Finaaliin pääsevät kunkin sarjan kymmenen eniten ääniä saanutta sivustoa. Finaalissa kuusihenkinen tuomaristo, johon kuuluvat Heikki Ahdekivi, Pekka Nuikki, Ilkka Paananen, Jorma Ollila, Tarja Virmala, Jorma Silvasti ja Jaakko Tapaninen, valitsevat palkittavat sivustot. Myös kunkin sarjan eniten yleisöääniä saaneet sivustot palkitaan.

Kilpailun avauduttua yleisö äänestää kymmenen parasta työtä finaaliin. Finalistien joukosta tuomaristo valitsee voittajat, ja yleisö omat suosikkinsa. Tuomaristo valitsee alasarjojen voittajat.

Yrityksistä ja yhteisöistä saatava ensivaikutelma tapahtuu usein heidän verkkosivuillaan tai mobiilipalvelulla. Tämän vuoksi sivustojen ja palveluiden laadukkuuden merkitystä ei voi liikaa korostaa.

FWA haluaa nostaa esiin verkkosivujen merkityksen liiketoiminnan menestystekijänä. FWA:n tavoite on vahvistaa graafisen muotoilun, innovatiivisuuden ja viestinnän merkitystä suomalaisilla verkkosivuilla.

Finnish Web Awards haluaa palkita maamme parhaat nettisivustojen suunnittelijat ja tekijät. Suomen parhaiden nettisivujen -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008 ja 10-vuotisjuhlan kunniaksi uusittu kilpailu järjestetään nyt ammattilaisille isossa mittakaavassa.

Sinä nettisivujen suunnittelijana tai toteuttajana määrittelet käytännössä yrityksen kiinnostavuuden, ja vaikutat siten ratkaisevasti yrityksen mielikuvaan ja sitä kautta syntyvään menestykseen. Visuaalisesti vaikuttavien ja toimivien nettisivujen suunnittelu ja toteutus edellyttävat näkemystä, lahjakkuutta ja osaamista. FWA tarjoaa erinomaiset puitteet saada kilpailuun osallistuville sivustoille näkyvyyttä julkisesti tapahtuvan äänestyksen ja erittäin ammattimaisen tuomariston työskentelyn kautta. FWA tarjoaa kotimaamme parhaille tekijöille foorumin esittäytyä, saada mainetta ja kunniaa sekä itselleen että asiakkailleen.

Ota yhteyttä