Loading...
 • FWA:

  Finnish Web Awards on kilpailu ammattilaisille, jotka suunnittelevat ja toteuttavat Suomen parhaita nettisivuja
 • KILPAILUN TUOMARISTO:

  Jorma Ollila, Jorma Silvasti, Ilkka Paananen, Pekka Nuikki, Heikki Ahdekivi, Jaakko Tapaninen
 • KILPAILUN HISTORIA:

  Suomen parhaiden nettisivujen -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008 ja 10-vuotisjuhlan merkeissä uusittu kilpailu järjestetään nyt ammattilaisille.
 • YLEISÖÄÄNESTYS:

  1.7. - 31.9.2017

  FINALISTIEN TUOMAROINTI:

  3.10.2017

Säännöt

Ilmoita sivustot Finnish Web Awards -kilpailuun määräaikaan 16.6.2017 mennessä. Kilpailu avataan ja osallistuvat sivustot julkaistaan 1.7.2017.Äänestys on kaikille avoin ja tapahtuu netissä. Kilpailun kussakin sarjassa julkistetaan kymmenen finalistia 1.9.2017. Arvovaltainen tuomaristo valitsee finalistien joukosta Suomen parhaat nettisivut 3.10. Voittajat julkistetaan ja palkitaan marraskuussa pidettävässä palkintogaalassa.

Jokaiselle osallistuvalle sivustolle tehdään oma sivu FWA-sivustolle. Osallistuvan sivuston saatetietoja kysytään ilmoittautumisajan umpeuduttua eli sivuston oheen saa lähettää kiteytyksen, tietoa suunnittelu- ja kokoajatiimistä tai muusta oleellisesta asiasta. Saatetietojen hankkimisvaiheessa otamme myös kuvat sivustoista esittelyä varten. Ilmoittautumisaikana tarvitaan vain lomakkeella kysytyt tiedot.

FWA-kilpailu on avoin kaikille suomalaisille yrityksille ja yksilöille, jotka suunnittelevat ja toteuttavat verkkosivustoja. Sivuston tulee olla ollut julkistettuna ennen kilpailun alkua 1.7.2017.

Kilpailuun osallistuvat sivustot voivat olla verkkopalveluita, yritys- ja brändisivustoja, verkkomedioita, verkkokauppoja, asiointipalveluita jne. Kilpailuun ei voi ilmoittaa mobiiliapplikaatioita.

Henkilö, joka ilmoittaa sivuston kilpailuun on vastuussa kaikesta yhteydenpidosta FWA:n kanssa. Muutoksia ilmoittautumiseen voi tehdä vain kyseinen henkilö tai hänen ilmoittautumisen yhteydessä nimeämänsä toinen henkilö. Kilpailuun osallistuva taho vastaa kaikista ilmoitetun sivuston tekijänoikeuksista.

Miten ilmoittaudutaan

Jokainen ilmoittaja luo käyttäjätilin, ja kilpailuun osallistuvat nettisivustot ilmoitetaan online-osallistumislomakkeella. Nettisivusto on ilmoitettu kilpailuun, kun täytetty osallistumislomake on vastaanotettu ja ilmoittautumismaksu saapunut.

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan osallistumismaksu FWA:n sivustolla turvatun järjestelmän kautta luottokortilla tai tilisiirrolla. Sivuston kautta voi vaihtoehtoisesti tilata laskun. Osallistumismaksu on 150 euroa +alv 24 %.

Tuomaristo

Jorma Ollila, toiminut mm. Nokian pääjohtajana ja Shellin hallituksen puheenjohtajana. Nykyisin hän toimii Outokummun hallituksen puheenjohtajana.

Ilkka Paananen, Supercell Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja.

Heikki Ahdekivi, toiminut mm. Fordin Pohjoismaiden internet-kehitysjohtajana ja AGCO:n Pohjoismaiden maajohtajana. Nykyisin hän toimii VW-Auton Volkswagenin maajohtajana.

Jaakko Tapaninen, toiminut mm. Imagen päätoimittajana ja Tammen kustannusjohtajana. Nykyisin hän toimii perustamansa Great Point Oy-viestintäyrityksen vetäjänä.

Jorma Silvasti, Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja.

Tuomariston puheenjohtaja Pekka Nuikki, toiminut mm. mainostoimisto Konseptin luovana johtajana, on Fine-Magazines Ltd perustaja ja hallituksen puheenjohtaja sekä tastingbook.comin perustaja.

Kilpailuaika

Kilpailu alkaa 1.7.2017 ja yleisön äänestysaika päättyy 1.9.2017. Tuomaristo kokoontuu 3.10. 2017 valitsemaan finalistien joukosta voittajat ja palkintogaala järjestetään marraskuussa.

Kilpailun avauduttua yleisö äänestää pääsarjojen kymmenen parasta työtä finaaliin, ja ne julkistetaan 1. syyskuuta. Finalistien joukosta tuomaristo valitsee voittajat, ja yleisö omat suosikkinsa. Tuomaristo valitsee alasarjojen voittajat.

Kilpailun ensimmäinen vaihe on avoin netissä tapahtuva äänestys, kilpailutöiden arvioinnin tekevät siis suomalaiset internetin käyttäjät. Näiden äänien perusteella pääsee kunkin kilpailusarjan kymmenen parasta finaaliin. Lopullisen päätöksen palkittavista sivustoista ja tekijöistä tekee arvovaltainen tuomaristo, joka koostuu merkittävistä suomalaisista yrityselämän vaikuttajista.

Kategoriat

Kilpailutyön voi ilmoittaa yhteen pääsarjaan ja korkeintaan kolmeen alasarjaan. Jokaisen sarjan kymmenen parasta palkitaan kunniakirjoilla ja julkisuudella. Lisäksi palkitaan kunkin sarjan yleisöäänestyksen voittajat.

 

Pääsarjat ovat:

1.Henkilökohtainen www-sivusto

Kategoriaan voi ilmoittaa yksityisen henkilön hallinnoiman sivuston. Sivuston omistaja voi olla esimerkiksi freelancer, asiantuntija tai harrastaja.

2.Kaupallinen www-sivusto

Kategoriaan voi ilmoittaa yrityksen tai muun kaupallisen organisaation hallinnoiman sivuston, joka tarjoaa joko kuluttajille tai B2B-käyttöön tarkoitettuja yritys- ja brändisivustoja, verkkomedioita, asiointipalveluja, verkkokauppoja jne.

3.Ei-kaupallinen www-sivusto

Kategoriaan voi ilmoittaa ei-kaupallisen organisaation kuten hyväntekeväisyysjärjestön, valtion, kunnan tai muun yhteisön, joka ei tavoittele taloudellista voittoa, hallinnoiman sivuston. Sivuston, jonka tarkoituksena on informoida, herättää tietoisuutta tai aktivoida käyttäjää.

 

Alasarjat 1:

UI-DESIGN: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joissa graafiseen käyttöliittymään on kiinnitetty erityistä huomiota.

KUVITUS: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota visuaalisuuteen ja kuvitukseen.

TEKNINEN TOTEUTUS: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota tekniseen toteutukseen ja oivallukseen.

TEKSTI: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joissa kirjoitetun sisällön painotukseen ja laatuun on kiinnitetty erityistä huomiota.

ÄÄNI: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joissa sivuston äänimaailmaan on kiinnitetty erityistä huomiota.

UX-DESIGN: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota kokonaisvaltaiseen käyttäjäkokemukseen.

 

Alasarjat 2:

VERKKOKAUPPA: Kategoriaan voi ilmoittaa verkkokauppojen sivustot.

BLOGIT: Kategoriaan voi ilmoittaa blogi-sivustot.

UUTISPALVELU: Kategoriaan voi ilmoittaa uutissivustot.

PORTFOLIO: Kategoriaan voi ilmoittaa työnäytteenä toimivat sivustot.

SOSIAALINEN MEDIA: Kategoriaan voi ilmoittaa sosiaalisena mediana toimivat sivustot.

KOTISIVU: Kategoriaan voi ilmoittaa kotisivuina toimivat verkkosivut.

Palkinnot

Finnish Web Awards -kilpailussa palkitaan jokaisen sarjan kymmenen parasta kunniakirjoilla ja julkisuudella. Lisäksi palkitaan kunkin sarjan yleisöäänestyksen voittaja. Palkinnot jaetaan marraskuussa 2017 järjestettävässä palkintogaalassa.

Kysymyksiä/Vastauksia

Täyttämällä tällä sivustolla olevan ilmoittautumislomakkeen. Ilmoittautuminen on helppoa ja nopeaa. Sinun tarvitsee vain kertoa ilmoitettavan sivuston osoite, ilmoittajan perustiedot ja valita kategoriat, joihin ilmoitat verkkosivuston. Ainoastaan finaaliin valituista verkkosivustoista pyydetään toimittamaan lisätietoa tekijöistä, käytetystä tekniikasta ym. netissä tapahtuvaa esittelyä varten.

Voit ilmoittaa kilpailuun yhden tai useamman verkkosivuston. Yksi verkkosivusto voi osallistua vain yhteen pääsarjaan ja korkeintaan kolmeen alasarjaan. Pääsarjan ilmoittautumismaksu on 150€+alv ja alasarjoissa 75€+alv ja 50€+alv. Ilmoittautumismaksun voit suorittaa ilmoittautumisen yhteydessä joko verkko- tai luottokorttimaksuna tai laskulla.

Ilmoittautuminen päättyy 16.6.2017. Verkkosivustot esitellään äänestäjille, eli Suomen kansalle, ilmoittautumisjärjestyksessä, eli nopea ilmoittautuminen on tässäkin kilpailussa hyväksi. Ilmoittaudu siis heti.

Ensimmäisessä vaiheessa kaikilla internet-yhteyden omaavilla henkilöillä on mahdollisuus äänestää maamme parhaita verkkosivustoja. Yksittäinen internet-liittymä voi lähettää päivässä vain yhden äänen kullekin kilpailutyölle.  Finaaliin pääsevät kunkin sarjan kymmenen eniten ääniä saanutta sivustoa. Finaalissa kuusihenkinen tuomaristo, johon kuuluvat Heikki Ahdekivi, Pekka Nuikki, Jorma Ollila, Ilkka Paananen, Jorma Silvasti ja Jaakko Tapaninen, valitsevat palkittavat sivustot. Myös kunkin sarjan eniten yleisöääniä saaneet sivustot palkitaan.

Kilpailun avauduttua yleisö äänestää pääsarjojen kymmenen parasta työtä finaaliin, ja ne julkistetaan 1. syyskuuta. Finalistien joukosta tuomaristo valitsee voittajat, ja yleisö omat suosikkinsa. Tuomaristo valitsee alasarjojen voittajat.

Yrityksistä ja yhteisöistä saatavaensivaikutelma tapahtuu usein heidän verkkosivuillaan. Tämän vuoksi sivustojen laadukkuuden merkitystä ei voi liikaa korostaa.

FWA haluaa nostaa esiin verkkosivujen merkityksen liiketoiminnan menestystekijänä. FWA:n tavoite on vahvistaa graafisen muotoilun, innovatiivisuuden ja viestinnän merkitystä suomalaisilla verkkosivuilla.

Finnish Web Awards haluaa palkita maamme parhaat nettisivustojen suunnittelijat ja tekijät. Suomen parhaiden nettisivujen -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008 ja 10-vuotisjuhlan kunniaksi uusittu kilpailu järjestetään nyt ammattilaisille isossa mittakaavassa.

Sinä nettisivujen suunnittelijana tai toteuttajana määrittelet käytännössä yrityksen kiinnostavuuden, ja vaikutat siten ratkaisevasti yrityksen mielikuvaan ja sitä kautta syntyvään menestykseen. Visuaalisesti vaikuttavien ja toimivien nettisivujen suunnittelu ja toteutus edellyttävat näkemystä, lahjakkuutta ja osaamista. FWA tarjoaa erinomaiset puitteet saada kilpailuun osallistuville sivustoille näkyvyyttä julkisesti tapahtuvan äänestyksen ja erittäin ammattimaisen tuomariston työskentelyn kautta. FWA on osa ensi vuonna käynnistyvää pohjoismaista Nordic Web Awards-kilpailua ja tulee tarjoamaan sitä kautta myös kotimaamme parhaille tekijöille uuden foorumin esittäytyä, saada mainetta ja kunniaa sekä itselleen että asiakkailleen maamme rajojen ulkopuolella.

Ota yhteyttä