Loading...

Yhteistyössä
 • FWA:

  Finnish Web Awards on kilpailu ammattilaisille, jotka suunnittelevat ja toteuttavat Suomen parhaita nettisivuja
 • ARVIOINTI 2023:

  Suomen parhaat verkkosivut arvioidaan sekä asiantuntijapaneelin voimin että algoritmisesti.
 • KILPAILUN HISTORIA:

  Suomen johtavassa verkkosivukilpailussa FWA:ssa on tähän mennessä annettu jo yli 420 000 yleisöääntä.
 • YLEISÖÄÄNESTYS:

  Vuoden 2023 yleisöäänestys alkaa 15.9. ja päättyy 31.10.

2022 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017

Jaajo.fi valittiin Suomen parhaaksi verkkosivustoksi

Finnish Web Awards palkitsi jo viidennen kerran Suomen parhaat verkkosivujen suunnittelijat ja tekijät. Kilpailun pääpalkinnon voitti Jaajo Linnonmaan sivusto jaajo.fi. Finaaliin osallistujat valittiin yleisöäänestyksellä, ja lopullisen valinnan teki kilpailun tuomaristo. Valinnan tukena käytettiin myös tekoälyyn perustuvaa teknistä arviointia.

Finnish Web Awards Grand Prix 2022:n on voittanut jaajo.fi-verkkosivusto. Tuomariston mielestä sivusto toimii juuri niin kuin hyvän verkkosivuston pitääkin. Se on yhtä aikaa sekä inhimillinen että kaupallinen. Se on tiivis, mutta silti perusteellinen. Ennen kaikkea se on kohteensa näköinen tavalla, joka synnyttää verkkovierailijan luottamuksen. Sivuston suunnitteli ja toteutti – yhdessä Jaajon kanssa – turkulainen Tagomo Digital. Tiimiin kuuluivat projektipäällikkö Emma Lehtisaari, copywriter Juulia Nevala ja teknisestä toteutuksesta vastannut Joonas Salminen.

”Jaajo.fi on loistoesimerkki onnistuneesta henkilöbrändin sivusta. Se on maanläheinen ja ilahduttaa vierailijaa, mutta samaan aikaan keskittyy johdonmukaisesti liiketoimintaan ja tarjoaa kontaktikanavan. Kaikki sivuston toiminnalliset ja viestinnälliset elementit ovat hyvässä tasapainossa”, kiittelee tuomariston puheenjohtaja Pekka Nuikki.

Yleisö äänesti kesän ja alkusyksyn 2022 aikana finaaliin parhaita sivuja ja tuomaristo valitsi vuoden vaihteessa niiden joukosta voittajat. Työnsä tukena tuomaristo käytti kilpailua hallinnoivan Green Thumb Oy:n kehittämää sertifiointialgoritmia, joka arvioi perusteellisesti sivuston teknistä laatua, luotettavuutta ja turvallisuutta. Näin varmistettiin, että voittajasivut vetoavat ihmisten lisäksi myös hakukoneisiin ja ovat turvallisia käyttää.

Kultaiset FWA-palkinnot jaettiin kahdelle sivustolle. Tampere.fi on hieno ja toimiva kaupunkilaisten palvelusivusto, jonka on toteuttanut Exove yhdessä Tampereen kaupungin kanssa. Paarautatieasema.fi puolestaan on tyylikäs ja helppokäyttöinen digitaalinen näyteikkuna Helsingin päärautatieaseman palveluihin. Sen toteutti VR Groupille Impact Agency Fabrik. Verkkosivujen sarjassa yleisön suosikki oli sama kuin tuomariston eli jaajo.fi.

GRAND PRIX: jaajo.fi
(Tagomo Digital Oy Ltd.)

GOLD: www.tampere.fi
(Exove)

GOLD: paarautatieasema.fi
(Impact Agency Fabrik)

SILVER: solarfoods.com
(SEK)

SILVER: mannagroup.fi
(Miltton)

BRONZE: www.kkv.fi
(Marika Mast / Geniem Oy)

BRONZE: www.muurla.com
(Contrast Digital Oy)

PARAS UI-DESIGN: www.tampere.fi

PARAS KUVITUS: nudamag.com

PARAS TEKNINEN TOTEUTUS: www.tampere.fi

Kysymyksiä/Vastauksia

Täyttämällä tällä sivustolla olevan ilmoittautumislomakkeen. Ilmoittautuminen on helppoa ja nopeaa. Sinun tarvitsee vain kertoa ilmoitettavan sivuston osoite, ilmoittajan perustiedot ja valita kategoriat, joihin ilmoitat verkkosivuston. FWA-kilpailusivuston rakentamisvaiheessa verkkosivustoista tai mobiilipalveluista pyydetään toimittamaan sivuston tai mobiilipalvelun esittely.

Voit ilmoittaa kilpailuun yhden tai useamman verkkosivuston tai mobiilipalvelun. Ilmoittautumismaksun 280 euroa + 24 % alv perimme laskulla ilmoittautumisen jälkeen.

Ilmoittautuminen päättyy 25.8.2023. Verkkosivustot ja mobiilipalvelut esitellään äänestäjille eli Suomen nettiä käyttävälle kansalle 15.9.2023.

Ensimmäisessä vaiheessa kaikilla internet-yhteyden omaavilla henkilöillä on mahdollisuus äänestää maamme parhaita verkkosivustoja. Yksittäinen internet-liittymä voi lähettää päivässä vain yhden äänen kullekin kilpailutyölle. Finaaliin pääsevät kunkin sarjan kymmenen eniten ääniä saanutta sivustoa. Finaalissa asiantuntijapaneeli valitsee palkittavat sivustot. Sivujen arvioinnissa käytetään myös algoritmista arviointia. Yleisön suosikki palkitaan myös.

Kilpailun avauduttua yleisö äänestää kymmenen parasta työtä finaaliin. Finalistien joukosta paneeli valitsee voittajat, ja yleisö omat suosikkinsa. Paneeli valitsee alasarjojen voittajat.Uusien sarjojen blogien ja Youtube-kanavien parhaat valitsee yleisö suoraan netissä.

Yrityksistä ja yhteisöistä saatava ensivaikutelma tapahtuu usein heidän verkkosivuillaan tai mobiilipalvelulla. Tämän vuoksi sivustojen ja palveluiden laadukkuuden merkitystä ei voi liikaa korostaa.

FWA haluaa nostaa esiin verkkosivujen merkityksen liiketoiminnan menestystekijänä. FWA:n tavoite on vahvistaa graafisen muotoilun, innovatiivisuuden ja viestinnän merkitystä suomalaisilla verkkosivuilla.

Finnish Web Awards haluaa palkita maamme parhaat nettisivustojen suunnittelijat ja tekijät. Suomen parhaiden nettisivujen -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008 ja isommassa mittakaavassa vuodesta 2017 lähtien.

Sinä nettisivujen suunnittelijana tai toteuttajana määrittelet käytännössä yrityksen kiinnostavuuden, ja vaikutat siten ratkaisevasti yrityksen mielikuvaan ja sitä kautta syntyvään menestykseen. Visuaalisesti vaikuttavien ja toimivien nettisivujen suunnittelu ja toteutus edellyttävat näkemystä, lahjakkuutta ja osaamista. FWA tarjoaa erinomaiset puitteet saada kilpailuun osallistuville sivustoille näkyvyyttä julkisesti tapahtuvan äänestyksen ja erittäin ammattimaisen tuomariston työskentelyn kautta. FWA tarjoaa kotimaamme parhaille tekijöille foorumin esittäytyä, saada mainetta ja kunniaa sekä itselleen että asiakkailleen.

Ota yhteyttä