Ladataan...
Sulje

Ota yhteyttä

Finnish web awards

  • Omistaja: Raaseporin Energia
  • Osoite: www.re.fi
Tammisaaren Energia vaihtoi huhtikuussa 2020 nimensä Raaseporin Energiaksi. Nimenmuutoksen myötä uudistettiin yhtiön logo sekä visuaalinen identiteetti ja koko verkkopalvelu rakennettiin uudelleen.

Energia-asiat ovat yleensä ihmisille hankalia ymmärtää, ja sen vuoksi sivustosta haluttiin tehdä käyttäjäystävällinen ja helposti ymmärrettävä. Tavoitteena oli esimerkiksi tehdä sähkötyyppien tuotevalinta mahdollisimman helpoksi ja kansankielellä ymmärrettäväksi, ja sitä varten kehitettiin sähkötuotteiden valintaa helpottava sähkövalintamatriisi.

Uuden lain tuomat saavutettavuusvaatimukset huomioitiin myös etupainotteisesti, sillä energiayhtiön palveluiden on tärkeä olla sellaisia, että niitä voi käyttää ja löytää sivustosta tietoa, vaikka käyttäjällä olisi esimerkiksi heikkonäköisyyttä, sokeutta, heikkokuuloisuutta, lukivaikeuksia tai fyysisiä rajoitteita.

Raaseporin Energian sivustolla saavutettavuus huomioitiin erityisesti tärkeässä sähköosiossa niin graafisesti kuin sisällöllisestikin tekemällä rakenteesta ja väreistä johdonmukaisia ja riittävän erottuvia, kirjasinkokoja ja -tyyppejä ja otsikkohierarkioita miettimällä, sekä lomaketoiminnallisuuksilla. Otsikot kirjoitettiin kuvaileviksi ja tekstit tehtiin selkeiksi niin, että vältetään hankalia termejä ja käytetään yhdenmukaisia nimiä. Kappaleet tehtiin lyhyiksi ja tekstiä jaksotettiin muutenkin helppolukuiseksi.

Myös teknisessä toteutuksessa saavutettavuus oli tärkeässä roolissa.

Lue lisää projektista osoitteessa https://www.jco.fi/case/uudistuneen-energiayhtion-uudet-sivut/.

Tekijä

Sivuston suunnittelu ja toteutus: JCO Digital, Yrityksen visuaalinen identiteetti: Genero, Videotuotanto: Hellefilms Oy ja Multifoto, Valokuvat: Multifoto ja Kjell Svenskberg, Tekstisuunnittelu: Heikki Paatelma.

Päivän Top 3

www.lumo.fi

Verkkopalvelun konsepti, design, UX ja UI ja frontend: BuenaBackend: Offbeat Solutions