Ladataan...
Sulje

Ota yhteyttä

Finnish web awards

  • Kanava: Taina Licciardo-Toivola
  • Tubettaja: Taina Licciardo-Toivola
Olen Taina, kymmenen lapsen äiti. Ensimmäiset viisi lastani syntyivät Australiassa ja viisi nuorempaa täällä Suomessa. Naimisissa olen ollut yli 22 vuotta joko englantilaisen tai australialaisen kanssa.

Synnyin Suomessa, mutta perheemme muutti Australiaan ollessani nelivuotias. Lapsena mietin usein, millainen Suomi oikein on - minun syntymämaani. Juurilta kiskaistu tunne seurasi minua aikuisuuteen, ja pyysinkin naimisiin mentyäni aviomiestäni lähtemään kanssani Suomeen. Tämä tarkoitti tietenkin sitä, että hän joutui jättämään kotimaansa, perheensä ja ystävänsä. Mutta minulle oli tärkeää, että perheemme voisi kokea olevansa myös suomalainen.

Nyt olemmekin asuneet täällä kauniissa Suomessa jo 11 vuotta, ja voin jälleen kutsua Suomea kodikseni. Rakastan sitä tunnetta, että voin todella kulkea syntymäsijoillani, kävellä samoja teitä kuin vanhempani, isovanhempani ja jopa isoisovanhempani aikanaan. Rakastan Suomen valoa, pimeyttä ja kesäsateita vietettyäni 25 vuotta Australian kuivilla ja kuumilla rannikoilla. Koko aussiperheemme on suomalaistunut ja lapset puhuvat sujuvasti suomea, tosin lievällä aussimausteella - Finglish on perheemme kolmas kieli.
Koko perheemme rakastaa Suomen metsiä ja niiden antimia. Ja Lappi - sen taikaa ei voita mikään. Lapin ainutlaatuisen loiston haluankin jakaa koko maailmalle.

Minun sukunimeni on ollut yhdistelmä italiaa ja englantia, mutta halusin juurieni näkyvän myös nimessäni. Keskusteltuani mieheni kanssa, vaihdoinkin sukunimeni italialais-suomalaiseksi, kuten näette Youtube-kanavaltani.
On kunnia tulla huomioiduksi omassa synnyinmaassaan, ja haluankin kiittää teitä kaikkia äänestäneitä ja kanavani seuraajia. Toivottavasti saan jatkossakin kertoa maailmalle rakkaasta kotimaastamme Suomesta!

Päivän Top 3